21.5.11

The world is on his end

Zoals de meesten van jullie al wel hebben gelezen is er de laatste tijd vooral gesproken dat vandaag de wereld er aan gaat.

Tumblr_llg1nmrc471qc6czfo1_500_large

Niet dat ik daar in zou geloven, want er is al wel vaker geroepen dat het zou gaan gebeuren. Zoals in 2000, de wereld zou onploffen, want het was een millennium jaar. Dat is niet gebeurd. Later begonnen ze er over dat 2012 het jaar zou gaan zijn wanneer de aarde er aan zou gaan. Maar dat was ook al verkeerd uitgerekend.

En wat blijkt nu. Een pater uit de United States beweert uit de bijbel hebben te kunnen lezen en voorspellen dat Vandaag 21 mei 2011 om 18:00 amerikaanse tijd de wereld er aan gaat. En dat dan wel door een zondvloed (tsunami, golf, water). Heel raar dat hij dat zo zegt, want als er iemand veel over de bijbel behoort te weten is het wel iemand die bij de kerk hoort.

Tumblr_lk9r8lc6c31qenpeoo1_500_large

Maar ook de meesten onder jullie hebben vast vroeger wel een paar verhaaltjes geleerd uit de bijbel. En als je nog even goed nadenkt , en het verhaal van de ark van noach nog even voor je haalt. Of dat je het misschien even opzoekt op internet, wat het verhaal nou ook al weer precies was. Dan kom je deze tekst tegen: Na het verlaten van de ark bracht Noach een offer aan God. God beloofde Noach dat Hij de aarde en al wat er op leefde niet meer door water zou vernietigen, en sloot een verbond met hem. Als teken van Gods verbond met Noach zou voortaan de regenboog verschijnen. Als deze aan de hemel verscheen zou God zich het verbond herinneren dat Hij met Noach had gesloten. En als dit verhaal echt waar is, dan lees je dat God na dat Noach al over het water heeft gezworven met de ark, heeft beloofd dat hij nooit meer de mens zal gaan straffen en de aarde niet meer zal straffen door middel van water. En dat hij dit door middel van de regenboog laat herinneringen, dat het goed zit.

Toch weet ik zelf heel erg goed dat dit verhaal elk jaar in de kerk weer terugkomt, en dat dit verhaal elk jaar weer aan de kleintjes word verteld, om hun toch een beetje in inkijk te geven in het bijbels verhaal en in het geloof.

Maar ook weet ik nu echt goed zeker, dat die vent in Amerika ook die bijbel niet goed doorzocht heeft, want het staat er toch echt. En hij voorspelde het toch echt.

Dus ik denk 100% zeker te weten dat er gewoon weer iemand om aandacht probeert te vragen, die hij gewoon krijgt ook nog. De mens word ook steeds dommer in dat soort dingen. Mensen worden steeds goed geloviger.

Maar goed, de world is not on his ending! Gelukkig maar want ik heb nog steeds geen zin om te gaan, ik geniet er nog veel te erg van om te leven. En ook ik ben nog jong, en wil nog vele dingen doen in mijn leven. En het einde van de wereld, zal daar echt niet aan helpen.

Rainbow_large

2 reacties:

Morgane zei

Wow, het is misschien een beetje raar om te zeggen, maar deze post heeft me echt... geraakt. Mensen geloven wat ze willen geloven.
Heel mooi geschreven.

tamaraschrijft zei

@Morgane, thanks voor je reactie. :)
Dat het je raakt, vind het wel mooi om te lezen.
En inderdaad mensen geloven wat ze geloven, maar sommige dingen mogen best gezegd worden! :$

Een reactie posten